måndag 21 november 2011

Första skörden

Ärtskotten har växt otroligt fort och idag var det skördedags för första gången. Ett krispigt och gott tillskott till vintergrönsakerna...

onsdag 9 november 2011

Ärtskott

Bilden i förra inlägget blev ju onekligen bedrövlig, men det hade börjat bli mörkt och jag hade handskar på mig, så jag fick försöka trycka av mobilkameran med näsan... Ett stort land blev det i alla fall, har inte mätt det än, men jag skulle gissa på 15x6 meter ungefär, så jag tror att jag ska få plats med allt jag tänkt mig.
När det nu börjar bli vinter händer det ju som sagt inte så mycket på odlingsfronten, men för ett tag sedan hittade jag ett "recept" på ärtskott. Nu har jag slutligen kommit mig för att göra ett försök. Snart ska det förhoppningsvis komma upp något gott!

söndag 6 november 2011

Färdiggrävt

Nu är det blivande grönsakslandet befriat från gräs/torvlagret, som har bildat oväntat stora högar vid sidan av landet. Jorden ser som sagt bättre ut än jag förväntat mig, men innehåller tyvärr en hel del sten och grova trädrötter. Det kommer bli en hel fel plockande och krattande i vår, men det blir då. Nu är jorden höstgrävd och tjälen ska få göra sitt!

lördag 5 november 2011

2 timmar senare...

...har en ansenlig del av den tänkta ytan befriats från torvlagret, har faktiskt gått mycket snabbare och enklare än jag hade vågat hoppas och är dessutom riktigt kul! En annan positiv överraskning är att jorden ser betydligt bättre och mindre lerig ut än vad jag hade förväntat mig!

Före

Här är platsen där landet ska ligga, återstår att se hur mycket jag hinner gräva upp på en helg...